Muziek

Zonnewende concert III 2019

zo 6 oktober '19

Zonnewende concert III 2019

 

Aanvang 14.15 uur

Zonnewende Concert

 

Programma 6 oktober 2019

Joris van Baar, zang

Felix Justin, piano

 

Old American Songs                              Aaron Copland (1900-1990)

1. The Boatmen's Dance

2. The Dodger

3. Long Time Ago

4. Simple Gifts

5. I Bought Me a Cat

 

Dichterliebe                                              Robert Schumann (1810-1856)

 

Pauze

 

Songs                                                       Michael Flanders (1922-1975) &

Donald Swann (1923-1994)

The Whale (Moby Dick)                               

The Sloth

The Gnu

The Armadillo

The Hippopotamus 

 

De bas-bariton Joris van Baar (1996) werd in 2017 laureaat van de stichting Classic Young Masters. Recente highlights zijn een masterclass bij Thomas Quasthoff in het Concertgebouw, Amsterdam en de openlucht-opera King Lear (G. Verdi & F. Merkies) van Holland Opera. Vorig jaar voerde hij de Messiah (G.F. Handel) uit in het talentontwikkelingstraject: ‘ In de ban van’ met Emma Kirkby, waarbij ook een recital met luitliederen van Purcell en tijdgenoten werden uitgevoerd.

Rollen die hij tot nu toe heeft gezongen zijn Lorenzo in I Capuleti e i Montecchi (V. Bellini), Bartolo in Le Nozze di Figaro (W.A. Mozart) en Vater in Die Sieben Todsünden (K. Weill). In 2019 maakt hij bij Holland Opera/Holland Baroque/Stichting Noorderkerkconcerten zijn roldebuut als Aeneas in Dido & Aeneas (H. Purcell). Hoogtepunten in zijn concertrepertoire zijn o.a. een geënsceneerde Johannespassion (J.S. Bach) met het Luthers Bach Ensemble, Requiem (G. Fauré), verschillende cantates (J.S. Bach), The Crucifixion (J. Stainer) en Markus-Passion (R. Keiser). Na een jaar studie aan de muziektheater-opleiding aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg vertrok hij naar het Conservatorium van Amsterdam, waar hij momenteel voor zijn Master’s Degree studeert.  

Felix Justin werd geboren in Surabaja, Indonesië. Nadat hij zijn studie tot apotheker had afgerond in zijn geboortestad Surabaya, besloot Felix om professioneel musicus te worden door in Nederland zijn conservatoriumopleiding voort te zetten.

Hij heeft zijn bachelor- en masterstudie cum laude aan het Conservatorium in Utrecht bij Henry Kelder behaald. In 2015 won Felix de eerste prijs in Vlaamse Vrienden van Cultuurprijs piano wedstrijd in Tilburg. Hij kreeg een beurs van ERASMUS PLUS voor een jaar studie in het buitenland. Daarom wisselde hij van 2015 tot 2016 in Royal College of Music, Londen en Musik und Kunst Privatuniversität, Wenen uit. Felix nam deel aan masterclasses van o.a. Daniël Wayenberg, Barbara Grajewska, Elisabeth Leonskaja, John Lill, Daniel Blumenthal, en Klára Würtz.

Zijn interesse in muziek brengt hem ertoe te werken met zangers, koren en in kamermuziek. Vanaf 2006 begeleidde hij verschillende koren in diensten en concerten. Felix heeft zich verdiept in het begeleiden van liederen en opera en kreeg daarin masterclasses van Rudolf Jansen, Hans Eijsackers, Maurice Lammerts van Bueren en Jan Paul Grijpink. Hij won de derde prijs, publieksprijs, en jong juryprijs in International Student Lied Duo Concours 2017. Felix gaf ook verschillende concerten met de zangers en zangeressen, zoals in Concertgebouw Amsterdam, Tivoli Vredenburg Utrecht, Stopera Amsterdam, De Doelen Rotterdam, Grachtenfestival Amsterdam en Hermitage Amsterdam. www.felixjustin.com

 

De concerten op Zonnewende worden georganiseerd door de Stichting SOKA (social-culturele en Kunst Activiteiten) in samenwerking met Classic Young Masters (CYM). CYM heeft als doel het scouten en begeleiden van jonge, bijzonder talentvolle musici in de klassieke muziek. CYM is een onafhankelijke stichting die deze musici begeleidt naar ‘long-term development’. CYM werkt ‘achter de schermen’ aan de ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden in relatie tot artistieke vaardigheden.

De Stichting SOKA is in 1983 opgericht met het doel jongeren en volwassenen de gelegenheid te bieden zich op maatschappelijk en cultureel gebied te ontplooien. Alle activiteiten worden zonder winstoogmerk georganiseerd. 

 

Plaats:                       Conferentieoord Zonnewende, Tilburgseweg 54 te Moergestel

Aanvang:                   14.15 uur

Entrée:                       € 15,- (incl. consumptie) Kinderen t/m 14 jaar gratis

Kaarten:                    te bestellen/reserveren e-mail: muziek@soka.nl of tel. 06 34146680