Muziek

Zonnewende concert III 2016

zo 4 september '16

Zonnewende concert III 2016

 

Aanvang: 14.15 uur

Zondag 4 september Zonnewende Concert

 

Melle de Vries, cello

William Shaw, piano

 

 

Programma

 

Johann S. Bach (1743-1805)                  Cellosuite nr 3  Suite in C, BWV 1009,

Gabriel Fauré (1845-1924)                      Élégie

Henryk Wieniawski (1835-1880)            Scherzo Tarantelle op.16

 

Pauze

 

Johannes Brahms (1833-1897)             Cellosonate no 1 in e op.38

 

 

Musici:

Melle de Vries, (1994) is op 4-jarige leeftijd begonnen met cellospelen, na al een jaar viool te hebben gestudeerd. Melle volgde de eerste lessen bij Marianne Vrijland met de Suzuki-methode.

In 2007 werd Melle toegelaten tot de jong talentenklas van Groningen. In dezelfde periode heeft hij lessen gevolgd bij Nota's voormalig docent, Jîrî Prechal en een 3de  prijs bij het concours van SJMN (Stichting Jong Muziektalent Nederland) gewonnen. In 2008 werd hij toegelaten tot de School voor Jong Talent in Den Haag. Hier heeft hij lessen gevolgd bij Lucia Swarts. In 2009 heeft hij een eervolle vermelding bij het Princes Christina Concours gewonnen en een 2de prijs bij zowel de regionale ronde als de landelijke ronde. In 2010 heeft Melle een half jaar in Berlijn gestudeerd bij Matias De Oliveira Pinto. Weer terug in Nederland zette Melle zijn ontwikkeling voort bij de Academie Muzikaal Talent, waar hij les kreeg van Larissa Groeneveld. Als afsluiting van zijn jaren bij de Academie werd er een cd opgenomen met zijn uitvoering van de Vocalise van Rachmaninoff en Le Grand Tango van Piazzolla, In 2013 won Melle de Publieksaward bij Classic Young Masters. Melle studeert aan het conservatorium van Amsterdam bij Maarten Mostert.

 

William Shaw (1992) is geboren in Noord Wales. Hij begon op driejarige leeftijd met pianolessen. Hij bezocht de Chetham's School of Music in Manchester. Ook studeerde hij trompet. Hij ontving verschillende prijzen o.a. voor kamermuziek. Op dertienjarige leeftijd speelde hij Shostakovich's 2de concert tijdens een tour in het VK met National Children's Chamber Orchestra. Hij won in 2013 de felbegeerde begeleiders prijs tijdens een jaarlijkse competitie van de Association of English Singers and Speakers in Londen. Hij is afgestudeerd aan de Royal Welsh College of Music & Drama met de aantekening ‘1ste klas honour’. Hij ontving in zijn derde studiejaar de Julian Jocobson prijs voor voordracht. Momenteel studeert hij bij Frank van de Laar aan het Conservatorium van Amsterdam.

William is repetitor aan de vocale afdeling van dit conservatorium. Recent heeft hij ook gewerkt voor opera Zuid in Maastricht als repetitor. 

 

Plaats               : Conferentieoord Zonnewende Tilburgseweg 54 te Moergestel

Aanvang          : 14.15 uur

Entree             : € 15,-- (incl. consumptie) (kinderen t/m 14 jaar gratis)

Kaarten           : via e-mail: muziek@soka.nl  of: 06-34146680

 

De concerten op Zonnewende worden georganiseerd doorStichting SOKA (Sociaal-culturele en Kunst Activiteiten) in samenwerking met Stichting Classic Young Masters (CYM)

 

Stichting SOKA is in 1983 opgericht met het doel jongeren en volwassenen de gelegenheid te bieden zich op maatschappelijk en cultureel gebied te ontplooien.

Alle activiteiten worden zonder winstoogmerk georganiseerd.

 

Voor de continuering van deze concerten is uw gift op rekeningnummer IBAN NL86 INGB0005157514 van harte welkom!

 

We gaan digitaal!

Geef uw e-mailadres door aan: secretariaat@soka.nl