Muziek

Zonnewende Concert II 2013

zo 28 april '13

Zonnewende Concert II 2013

 

Aanvang: 14.15 uur

Kosten: 12,50
            Kinderen gratis

Duo PUUR 

Annegreet Rouw- harp         

Petra van den Dolder  - fluit 

 

PROGRAMMA

J.B. Krumpholtz (1742-1790)                 Sonate                         
T. Schipper (1995)                                CVA voor fluit solo     

B. Andrès (1941)                                  Narthex                      

V. Monti (1868-1922)                           Czardas                                  

 

                                   PAUZE

 

G. Fauré (1845-1924)                            Sicilienne                     

M. Tournier (1871-1951)                                   Trois Images               

W. de Vries Robbé (1902-1996)             Sonate 

C. Debussy (1862-1918)                                   La fille aux cheveux de lin

 

Duo PUUR

'Duo PUUR' is de naam van het fluit-harp duo dat bestaat uit fluitiste

Petra van den Dolder-Heida en harpiste Annegreet Rouw. Nadat ze in 2006 samen een concert gaven en ontdekten dat het op zowel muzikaal als persoonlijk vlak klikte, ontstond het duo PUUR. De eerste twee jaar kregen ze wekelijks coaching van harpist Alex Bonnet. Daarnaast volgden zij masterclasses bij docenten uit binnen- en buitenland. Op dit moment krijgen zij van o.a. tubaist en dirigent Joost Smeets coaching op het gebied van samenspel en interpretatie van hedendaagse werken.

Zie voor meer informatie: www.duopuur.nl 

Annegreet Rouw
Annegreet Rouw is begonnen met harplessen bij Liedewei Spruit. Na afronding van haar opleiding verpleegkunde in 2005, besloot zij naar het conservatorium te gaan. Tijdens haar opleiding had zij les van Alex Bonnet. In juni 2009 heeft zij deze opleiding met goede resultaten afgerond. Tijdens haar studie heeft Annegreet verschillende masterclasses gevolgd. Op dit moment volgt zij lessen aan de Hochschule fur Musik und Tanz in Keulen bij Han An Liu.
In 2004 heeft Annegreet in de finale van het 4e Nederlandse harpconcours een 2e prijs behaald in de categorie Kleine harp.
Naast het duo PUUR vormt Annegreet sinds januari 2011 met Ferdinand Binnendijk het harp-mandoline duo Stringendo. Deze unieke combinatie proberen zij meer bekendheid te geven door het verzorgen van optredens.
Annegreet speelt als vaste harpiste in de kamerfilharmonie der Aa dat gevestigd is in Groningen. De kamerfilharmonie staat o.l.v. Joost Smeets. Daarnaast speelt ze op projectbasis bij verschillende symfonie- en harmonie orkesten waarmee ze buitenlandse tournees heeft gemaakt. Ook werkte ze mee aan de CD-opnames van het Britten Jeugd Strijkorkest o.l.v. Loes Visser. Annegreet heeft een lespraktijk in Ootmarsum.

Zie voor meer informatie  www.annegreetrouw.nl 

Petra van den Dolder
Fluitiste Petra van den Dolder is begonnen met fluitlessen bij Tersite Ayele en kreeg later les van Caroline Ansink. Ze is afgestudeerd aan het ArtEZ-Conservatorium in Enschede waar ze bij Hans Nijman studeerde. Ook heeft ze de studie Onderwijskunde met succes afgerond. Tijdens en na haar studie heeft Petra lessen en allerlei masterclasses gevolgd. Momenteel heeft zij les van Egbert Jan Louwerse.
Petra heeft meerdere jaren bij het Studenten Harmonie Orkest Twente gespeeld. De afgelopen jaren speelde ze in verschillende (project)orkesten, waaronder het Nederlands Studenten Orkest, koor en orkest I Romantici en het professionele begeleidingsorkest Van Wassenaer Consort. Met genoemde orkesten heeft zij diverse buitenlandse tournees gemaakt.
Naast het duo PUUR vormt Petra met pianiste Alma Grooters het fluit-piano duo Komari. Petra werkt tevens als Programmaleider Minoren bij ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Zie voor meer informatie www.petra.vandendolder.eu

 

Plaats              : Conferentieoord Zonnewende, Tilburgseweg 54 te Moergestel

Aanvang:         : 14.15 uur

Prijs                 : € 12,50 (incl. consumptie) (kinderen t/m 16 jaar gratis)

Kaarten           :  via e-mail: muziek@soka.nl of: 06 - 34146680. 

 

De concerten op Zonnewende worden georganiseerd door de Stichting SOKA (Sociaal-culturele en Kunst Activiteiten). 

De Stichting SOKA is in 1983 opgericht met het doel jongeren en volwassenen de gelegenheid te bieden zich op maatschappelijk en cultureel gebied te ontplooien. Alle activiteiten worden zonder winstoogmerk georganiseerd.

Voor de continuering van deze concerten is uw gift op rekeningnummer 51 57 514 van harte welkom!